Hoe werkt dat nou precies, hoger in Google komen met jouw website. Het lijkt een onmogelijke opdracht om al die grote bedrijven bij te benen. Maar is dat eigenlijk wel zo? Zijn er echt geen andere mogelijkheden om hoger in Google te komen?
Van de mensen die gebruik maken van de zoekmachine klikt zo’n 50% op de eerste 2 zoekresultaten. Je moet dus zorgen dat je bij deze eerste resultaten komt, want als je naar jezelf kijkt, klik jij ooit wel eens door naar de 2e pagina? Waarschijnlijk niet.
#1 positie in Google – Moventes IJsselstein
Moet dat dan per se op zoekwoorden waar het meeste op gezocht word? Nee zeker niet! 70% van de zoekacties in Google is long-tail. Dit houdt in dat het lange zoekopdrachten zijn.
Google wil alles zo toegankelijk mogelijk maken. De zoekmachine kijkt mede daarom naar de intentie van de bezoeker, dus past de zoekopdracht bij jouw website? Je zou jezelf kunnen inbeelden dat als je zoekende bent naar nieuwe koffiesoorten om in jouw café aan te bieden, dat je niet zit te wachten op artikelen over hardloopschoenen. Dit vindt Google ook immens belangrijk, dat is immers waarom mensen zoekopdrachten blijven doen, om bepaalde antwoorden of oplossingen te krijgen.
Zorg daarom dat de informatie op jouw website kloppend is, ook Google wordt steeds slimmer, en zal je hiervoor afstraffen. Zorg dat je teksten daarnaast makkelijk leesbaar zijn, maak niet te moeilijke zinnen. De code van de website moet naast de tekst ook goed leesbaar zijn. Juist de simpele websitebuilders waarbij je snel en makkelijk een site in elkaar zet, zijn heel moeilijk leesbaar, wat dus weer negatief is voor jou SEO-score. Dus de wellicht waardevolle websites worden op deze wijze toch niet vertoont omdat Google ze zo slecht kan uitlezen dat ze eigenlijk niet getoond ‘kunnen’ worden. Je verstopt je in feiten voor jouw potentiële klanten!
Je moet je altijd goed inleven in de bezoeker voordat je bijvoorbeeld webteksten of blogartikelen schrijft. Schrijf niet op wat jij interessant vindt maar verplaats je is in jouw klant. Wat zou hij of zij interessant vinden om te lezen? Dit artikel vind jij interessant omdat je hoogstwaarschijnlijk met jouw site hoger in Google wilt komen 😉. Heb je nou geen idee hoe je zo’n SEO-proof website maakt? Laat ons je helpen bij jouw website laten maken.
Dit is een van de belangrijkste factoren hoe jij hoger in Google komt. Google kijkt bijvoorbeeld naar externe links. Hoeveel links komen bijvoorbeeld van social media of van andere websites. Naast externe links kijkt Google ook naar interne links. Interne links zijn links tussen jouw eigen pagina’s van jouw website. Daarom is het heel erg belangrijk om deze positie op te gaan bouwen en telkens nieuwe content online te zetten. Bijvoorbeeld foto’s en video’s op Facebook of Instagram maar ook in de vorm van blogs op jouw eigen site.
Ook straft Google je af als je niet uniek genoeg bent. Hierdoor word gestimuleerd om zelf met nieuwe artikelen te komen en zal websites hiervoor belonen door een hogere positie te geven.
Als laatste kijkt Google naar hoe actueel jouw site is. Is er al langer dan 1 jaar niks nieuws geplaatst? Grote kans dat hij zakt in de zoekresultaten. Zorg dat je jouw site en social media steeds blijft aanvullen met relevante content. Benieuwd hoe jouw website scoor? Vraag hieronder een gratis website analyse aan!
Gratis website analyseOver de schrijver
Online marketing draait om data en het analyseren daarvan en dat kun je wel aan Ruben overlaten. Hij houdt zich het liefst bezig met het analyseren van campagnes en het veroveren van nummer #1 posities in Google. In onze blogs geeft hij jou dé tips & tricks die je nodig hebt om succesvol te worden op het internet.